Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului a clasificat paturile de bronzat drept cancerigene în 2009

Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului a clasificat paturile de bronzat drept cancerigene în 2009

Din 2011, advocacy-ul lui Holick a fost îmbrățișat de complexul wellness-industrial. Site-ul Gwyneth Paltrow, Goop, citează scrierile sale. Personalitatea TV Mehmet Oz, MD, a descris vitamina D ca fiind "primul lucru de care ai nevoie mai mult," spunându-i audienței că îi poate ajuta să evite bolile de inimă, depresia, creșterea în greutate, pierderea memoriei și cancerul. Și site-ul Oprah Winfrey le spune cititorilor asta "cunoașterea nivelului de vitamina D ar putea să vă salveze viața" Medicii obișnuiți au împins hormonul, inclusiv Walter Willett, MD, DrPH, un profesor foarte respectat la Harvard Medical School.

Astăzi, la 7 ani de la descoperirile academice în duel, liderii raportului Academiei Naționale se luptă să fie auziți deasupra strigătului pentru mai multe pastile de soare.

"Nu există o „pandemie”" A. Catharine Ross, dr., Profesor la Penn State și președintele comisiei care a scris raportul, a declarat într-un interviu. "Nu există o problemă larg răspândită."

Cravate pentru producătorii de droguri și saloane de bronzare

În Soluția de vitamina D, Holick descrie promovarea vitaminei D ca o cruciadă singuratică. "Companiile medicamentoase pot vinde frica," el scrie, "dar nu pot vinde lumina soarelui, deci nu există nici o promovare a beneficiilor soarelui pentru sănătate."

Cu toate acestea, Holick are, de asemenea, legături financiare extinse cu industria farmaceutică. El a primit aproape 163.000 de dolari din 2013 până în 2017 de la companiile farmaceutice, conform bazei de date Medicare Open Payments, care urmărește plățile de la producătorii de medicamente și dispozitive. Companiile care l-au plătit au inclus Sanofi-Aventis, care comercializează suplimente de vitamina D; Shire, care produce medicamente pentru tulburările hormonale care sunt administrate cu vitamina D; Amgen, care face un tratament pentru osteoporoză; și Roche Diagnostics și Quidel Corp., care fac ambele teste de vitamina D.

Baza de date include doar plățile efectuate începând cu 2013, însă înregistrarea lui Holick de a fi compensată de companiile farmaceutice a început înainte. În cartea sa din 2010, el descrie vizitarea Africii de Sud pentru a da "discuții pentru o companie farmaceutică," al cărui președinte și șef executiv erau în audiență.

Legăturile lui Holick cu industria de tăbăcire au atras, de asemenea, control. Deși Holick a spus că nu susține tăbăcirea, el a descris paturile de bronzare ca fiind "sursa recomandată" de vitamina D "atunci când este utilizat cu măsură."

El a recunoscut că a acceptat bani din cercetare de la Fundația UV – un braț nonprofit al Asociației de bronzare în interior – care a dispărut – care a acordat 150.000 de dolari Universității din Boston din 2004 până în 2006, alocați pentru cercetarea lui Holick. Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului a clasificat paturile de bronzat drept cancerigene în 2009.

În 2004, asociațiile industriei de bronzare au condus-o pe Barbara Gilchrest, MD, care era atunci șefa departamentului de dermatologie al Universității Boston, să-i ceară lui Holick să demisioneze din departament. A făcut acest lucru, dar rămâne profesor la secția de endocrinologie, diabet și nutriție și controlul greutății din cadrul școlii medicale.

În The Vitamin D Solution, Holick a scris că este "forţat" să renunțe la poziția sa datorită lui "susținere fermă a expunerii sensibile la soare." El a adăugat, pareri suganorm "Să-mi fie rușine că am provocat una dintre dogmele dermatologiei."

Deși site-ul web al lui Holick îl listează ca membru al Academiei Americane de Dermatologie, o purtătoare de cuvânt a academiei, Amanda Jacobs, a spus că nu este membru actual.

Christopher McCartney, MD, președinte al subcomitetului de orientări clinice al Societății endocrine, a declarat că societatea a pus în aplicare politici mai stricte privind conflictele de interese de când au fost publicate ghidurile sale de vitamina D. Politicile actuale ale societății nu ar permite președintelui comitetului de redactare a orientărilor să aibă conflicte financiare.

O pastilă minune își pierde strălucirea

Entuziasmul pentru vitamina D în rândul experților medicali a scăzut în ultimii ani, deoarece studiile clinice riguroase nu au reușit să confirme beneficiile sugerate de studiile preliminare timpurii. Un șir de studii nu a găsit dovezi că vitamina D reduce riscul de cancer, boli de inimă sau căderi la vârstnici. Și majoritatea oamenilor de știință spun că nu există suficiente dovezi pentru a ști dacă vitamina D poate preveni bolile cronice care nu sunt legate de oase.

Deși cantitatea de vitamina D dintr-un supliment zilnic tipic este în general considerată sigură, este posibil să luați prea mult. În 2015, un articol din American Journal of Medicine a legat nivelurile sanguine de până la 50 nanograme pe mililitru cu un risc crescut de deces.

Unii cercetători spun că vitamina D poate să nu fi fost niciodată pilula miracolă care părea să fie. Persoanele bolnave care stau în interior tind să aibă niveluri scăzute de vitamina D; sănătatea lor precară este probabil cauza nivelurilor scăzute de vitamina D, nu invers, a spus JoAnn Manson, MD, dr., șef de medicină preventivă la Brigham and Women’s Hospital din Boston. Doar studii cu adevărat riguroase, care atribuie aleatoriu unii pacienți să ia vitamina D și alții să ia placebo, pot oferi răspunsuri definitive despre vitamina D și sănătate. Manson conduce un astfel de studiu, care a implicat 26.000 de adulți, preconizat a fi publicat în noiembrie.

O serie de asigurători și experți în sănătate au început să considere testarea pe scară largă a vitaminei D ca fiind inutilă și costisitoare. În 2014, Forța de lucru pentru serviciile de prevenire din SUA a declarat că nu există suficiente dovezi care să recomande pentru sau împotriva screening-ului de rutină al vitaminei D. În aprilie, grupul de lucru a recomandat în mod explicit ca adulții în vârstă din afara caselor de îngrijire medicală să evite administrarea de suplimente de vitamina D pentru a preveni căderile.

În 2015, Excellus BlueCross BlueShield a publicat o analiză care evidențiază utilizarea excesivă a testelor de vitamina D. În 2014, asigurătorul a cheltuit 33 de milioane de dolari pentru 641.000 de teste de vitamina D. "Aceasta este o sumă astronomică de bani," a spus Richard Lockwood, MD, vicepresedintele Excellus si director medical pentru managementul utilizarii. Peste 40% dintre pacienții cu Excellus testați nu au avut motive medicale pentru a fi examinați.

În ciuda eforturilor lui Excellus de a controla testele, utilizarea vitaminei D a rămas ridicată, a spus Lockwood. "Este foarte greu să schimbi obiceiurile," a spus el, adăugând: "Comunitatea medicală nu este mult diferită de restul lumii și intrăm în mofturi."

Kaiser Health News este un serviciu de știri nonprofit care acoperă probleme de sănătate. Este un program independent din punct de vedere editorial al Fundației Kaiser Family, care nu este afiliată cu Kaiser Permanente.

Această postare a apărut inițial pe KHN.

Ultima actualizare 21 august 2018

Acest articol este o colaborare între MedPage Today și:

Administrarea exenatidei (Byetta, Bydureon) cu rosiglitazonă (Avandia) poate diminua riscurile cardiovasculare asociate cu aceasta din urmă, moderându-și efectele asupra coagulării sângelui, potrivit unui studiu din baza de date.

Privind datele din sistemul de raportare a evenimentelor adverse (AERS) al FDA, Ravi Iyengar, dr., De la Școala de Medicină Icahn din Muntele Sinai din New York, și colegii au constatat că au existat mai puține rapoarte de IM în rândul pacienților care au luat rosiglitazonă și exenatidă. împreună, comparativ cu cei tratați cu rosiglitazonă în monoterapie (2% față de 34%).

Cercetătorii au apelat apoi la o rețea de biologie a sistemelor pentru a găsi mecanisme potențiale din spatele interacțiunii, presupunând că pot fi implicate efecte asupra inhibitorului activatorului plasminogen-1 (PAI-1), un predictor cunoscut al riscului de cheaguri. Și un model de șoarece diabetic părea să confirme aceste efecte, au raportat în Science Translational Medicine.

Iyengar a avertizat că sunt necesare studii clinice înainte de a face recomandări cu privire la prescrierea concomitentă a celor două medicamente, dar a menționat că metodologia poate fi utilizată pentru a găsi alte interacțiuni medicamentoase pozitive.

"De multe ori, când oamenii iau două medicamente, au efecte benefice neprevăzute și când lucrurile merg bine, nimeni nu se plânge," Iyengar a declarat pentru MedPage Today. "Așadar, aceste efecte benefice trec de obicei neobservate, iar exploatarea datelor acestor mari baze de date ne permite să le vedem."

În SUA, utilizarea rosiglitazonei în diabetul de tip 2 este sever restricționată din cauza potențialelor sale efecte cardiovasculare, și anume IM. (Cu toate acestea, un grup consultativ FDA a votat în timpul verii pentru a slăbi unele dintre aceste restricții.)

Iyengar și colegii au căutat în baza de date AERS o interacțiune care ar putea atenua riscurile asociate cu rosiglitazonă. Ei au descoperit că combinația de rosiglitazonă plus exenatidă a fost asociată cu o proporție semnificativ mai mică de rapoarte ale IM comparativ cu monoterapia cu rosiglitazonă (OR 0,04, IÎ 95% 0,03 până la 0,05, P

Datele clinice dintr-un set de date Mount Sinai au susținut aceste observații din AERS, au remarcat ei.

În continuare, cercetătorii au căutat mecanisme moleculare prin care exenatida ar putea proteja împotriva efectelor cardiace adverse ale rosiglitazonei. Ei au folosit o abordare a biologiei sistemelor prin căutarea rețelelor biologice celulare din bazele de date de interacțiune, ceea ce Iyengar spune că sunt "nu atât de diferit de o rețea socială, cu excepția cazului în care se aplică reacțiilor chimice."

Aceste căutări au dovedit o relație semnificativă pentru o rețea de reglementare a coagulării (P = 0,016) – în mod specific, că PAI-1 poate juca un rol în interacțiunea dintre exenatidă și rosiglitazonă.

"Deoarece rosiglitazona este asociată atât cu un risc crescut de infarct miocardic cât și cu accident vascular cerebral, este rezonabil să credem că acest lucru poate fi legat de schimbarea dinamicii de coagulare," Iyengar a declarat pentru MedPage Today.

Ei au testat ipoteza pe un model de șoarece și au constatat că tratamentul cu rosiglitazonă a dus la o creștere cu 74% a nivelurilor de PAI-1 la animalele diabetice comparativ cu șoarecii diabetici care nu au fost tratați (P

Când medicamentele au fost combinate, totuși, șoarecii diabetici tratați și netratați au avut niveluri similare de PAI-1 (P

Iyengar și colegii săi au extras datele AERS pentru alte interacțiuni potențiale și au găsit 19.133 combinații de interacțiuni benefice medicament-medicament care ar putea fi studiate în continuare, inclusiv tratamente pentru șoc anafilactic și sinucidere.

Au avertizat cu privire la limitarea datelor AERS, dar au ajuns la concluzia că "combinarea modelelor statistice ale interacțiunilor medicamentoase din AERS cu construcția de subrețele bazată pe interacțiunea biologică celulară poate duce la generarea de ipoteze imparțiale pentru mecanismele de acțiune."

Acest articol este o colaborare între MedPage Today și: