Departamentul Energiei a sprijinit eforturile de dezvoltare a unei surse interne de izotopi

Departamentul Energiei a sprijinit eforturile de dezvoltare a unei surse interne de izotopi

Procesul ciclotron este mai direct, a spus Ruth. Timp de trei până la șase ore, mașina trimite un flux de protoni de mare energie la o țintă de molibden-100, un izotop nonradioactiv al elementului, transformând unii dintre atomii săi în tehneci-99.

La sfârșitul acelei perioade, o etapă de procesare chimică de o jumătate de oră elimină tehnetiul-99 din țintă și este gata de a fi utilizat în proceduri de imagistică, a spus el. Spre deosebire de reactoarele nucleare, utilajele necesare sunt utilizate pe scară largă.

Dezavantajul este că tehneciul-99 are un timp de înjumătățire de numai aproximativ șase ore, ceea ce înseamnă că nu poate fi depozitat mult timp sau expediat pe distanțe lungi, a spus Atcher.

În Canada, unde o mare parte din populație locuiește în centre urbane, este posibil să nu aibă importanță, a spus el, întrucât o duzină de ciclotroni ar putea face față nevoilor țării.

Dar în SUA, factorul distanță ar putea însemna că zonele rurale vor fi lăsate în afara, a spus Atcher.

De asemenea, perioada de înjumătățire scurtă ar putea face mai dificilă obținerea tehneciului-99 în regim de urgență – noaptea, de exemplu, sau la sfârșit de săptămână – unde specialiștii pot pur și simplu scoate un pic mai mult de la generatoarele lor.

"Nu puteți egala comoditatea generatorului," Ruth a recunoscut. "De aceea au durat atât de mult."

Deci, unele producții de generator vor continua probabil, dar procesul ciclotronului este "o bucată din puzzle," el a spus.

Cercetătorii și-au propus să folosească mașini similare cu cele utilizate în prezent. În special, dintre cele trei mașini pe care le-au modificat pentru a produce substanța, două au fost mașini de 16 MeV fabricate de GE, care sunt utilizate în mod obișnuit în întreaga lume.

Cel puțin în Canada, unul dintre obstacolele de reglementare – stabilirea siguranței nucleare – este în curs, a spus Ruth. Comisia canadiană de siguranță nucleară, echivalentul Comisiei de reglementare urotrin nucleară din SUA, a fost implicată și a aprobat modificările mașinilor de testat.

Al doilea obstacol, care stabilește siguranța medicală, va necesita studii clinice. Ruth a spus că el și colegii săi speră să aibă loc un studiu de fază I în această toamnă pentru a arăta că izotopul lor este atât sigur, cât și eficient.

El a spus că tehneciul-99 pe care îl produc este identic structural cu substanța produsă de generatorii de molibden-99. Dar procesul ciclotronului introduce și alți izotopi de tehneci – mai puțin de 1%, au calculat cercetătorii – și aceștia ar putea avea o anumită toxicitate neprevăzută.

Ruth a spus că Health Canada, departamentul guvernamental care are jurisdicție de siguranță echivalentă cu cea a FDA, a fost, de asemenea, conștient de cercetare de la început.

Lupte de tehnetiu

O altă problemă este costul, a spus Atcher. Având în vedere că reactorul canadian nu mai funcționează, a existat presiune în Canada pentru a găsi alte surse de izotopi, chiar dacă acestea costă mai mult.

Dar dacă piața americană ar plăti mai mult este o altă întrebare, a spus el.

Ruth a declarat pentru MedPage Today că crede că costul pe doză nu va fi mult mai mare, cel puțin conform calculelor preliminare ale grupului său. Dar complicați tabloul sunt subvențiile care stau la baza prețului actual al tehneciului-99.

Toate reactoarele din afaceri, inclusiv Chalk River, sunt în principal mașini de cercetare care primesc sprijin substanțial din partea guvernelor lor respective – în esență, o subvenție pentru afacerea cu izotopi.

Dar există în prezent o presiune pentru a utiliza molibdenul-99 produs în reactoare care utilizează uraniu slab îmbogățit, spre deosebire de uraniul foarte îmbogățit folosit în mașinile actuale.

Este posibil ca aceste facilități să nu primească un sprijin similar, astfel încât costul generatoarelor să crească, a spus Ruth.

Departamentul de Energie al SUA a sprijinit eforturile de dezvoltare a unei surse interne de izotopi. Două grupuri au încercat să dezvolte o tehnologie bazată pe reactoare, dar unul dintre acestea – condus de General Electric – a renunțat recent la proiect.

De asemenea, există două proiecte cu sediul în Wisconsin care nu utilizează reactoare. NorthStar Medical Radioizotopii cu sediul în Madison speră să aibă producție comercială de generatoare de molibden în acest an, în timp ce Phoenix Nuclear Labs, cu sediul în Middleton, dezvoltă și un proces de producție.

Datorită acestei activități, Atcher a spus că este mai optimist că piața izotopilor poate deveni mai stabilă decât a fost.

"Dar când avem un termen limită pentru 2016, vă întrebați întotdeauna ce poate merge prost în ceea ce privește dezvoltarea tehnică," el a adăugat.

Bancă până la pat

Dezvoltarea tehnică deoparte, este, de asemenea, important să obțineți produse de la laborator la clinică, a spus Ruth. Grupul său a realizat lucrările științifice și acum încearcă să găsească parteneri comerciali care să producă și să distribuie tehnetiu-99 produs de ciclotron.

Nordion, cu sediul în Ottawa, actualul intermediar comercial între reactorul Chalk River și clinică, a declarat că discută problema cu TRIUMF.

Într-un comunicat, compania a declarat că consideră că procesul ciclotron este ceva care ar suplimenta producția bazată pe reactoare.

Pentru clinicieni, a spus Ruth, întrebarea cheie este fiabilitatea – pot depinde de faptul că au suficient izotop? Aceasta este o chestiune privind modul în care sunt distribuiți ciclotronii și ce alte cerințe li se impun.

De exemplu, mașina pe care au testat-o ​​în Vancouver ar putea să satisfacă probabil nevoile din zona Vancouver, cu o populație de aproximativ 2,1 milioane de locuitori.

Acest dispozitiv, la B.C. Agenția pentru cancer, are alte funcții, a spus Ruth, dar o mașină similară dedicată fabricării tehneciului-99 ar putea servi probabil tuturor oamenilor din provincie, aproximativ 3,5 milioane.

El ar trebui să facă calcule similare oriunde se folosește procesul.

Pe de altă parte, clinicienii sunt obișnuiți cu unii izotopi cu un timp de înjumătățire scurt, cum ar fi fluor-18, astfel încât canalele de distribuție nu ar trebui să fie o problemă majoră.

"Credem că am punctat toate i-urile și le-am încrucișat," el a spus.

Dar "timpul va spune," A remarcat Atcher.

Acest articol este o colaborare între MedPage Today și:

CardioGen-82, un generator utilizat pentru a produce agentul de imagistică PET rubidiu-82, poate reveni pe piață, spune FDA, dar trebuie să poarte un nou avertisment în cutie.

Avertismentul evidențiază potențialul pentru "descoperire de stronțiu."

În procesul de eluare a rubidiului-82 (Rb-82) din generator, se așteaptă ca cantități mici de stronțiu-82 și stronțiu-85 să rămână cu trasorul Rb-82. O descoperire de stronțiu apare atunci când rămân cantități excesive din cei doi compuși de stronțiu.

Etichetarea revizuită stabilește noi "limite de alertă" pentru ambii compuși de stronțiu din soluția generatorului. Dacă soluția eluată atinge aceste limite de alertă, atunci sunt necesare teste suplimentare de stronțiu.

Anterior, testarea se făcea doar o dată pe zi; cu etichetarea revizuită, trebuie făcute teste suplimentare dacă un generator a atins limita de alertă, conform FDA.

De obicei, nivelurile excesive de stronțiu indică faptul că expirarea generatorului se apropie.

Etichetarea revizuită include, de asemenea, informații noi pentru a identifica când un generator este expirat. Producătorul sugerează următoarele limite:

Un volum total de eluție de 17 L a trecut prin coloana generatorului la 42 de zile de la data calibrării Un nivel de stronțiu-82 eluat de 0,01 μCi / mCi Rb-82 Un nivel de eluție de stronțiu-85 de 0,1 μCi / mCi Rb-82

Bracco Diagnostics a reamintit CardioGen-82 în iulie anul trecut după ce rapoartele au indicat că doi pacienți care au fost supuși scanărilor PET au fost expuși la aproape 30 de ori mai mult decât radiația normală asociată cu produsul.

FDA a trasat problema la două site-uri care au avut concentrații excesive de ambii compuși de stronțiu în generator. Raportul preliminar al agenției din ianuarie a sugerat că problema a fost cauzată de erori umane și nu rezultatul fabricării defectuoase.

Acest anunț actual al FDA confirmă că problemele au fost cauzate de operatori în timpul procesului de eluare.

De la American Heart Association:

Criterii de utilizare adecvate pentru imagistica cu radionuclizi cardiaci,

Bine ați venit la o altă ediție a Tweet-ului săptămânii MedPage Today! În fiecare vineri, echipa editorială evidențiază contribuția noastră preferată de 140 de caractere din sfera sănătății.

Câștigătorul acestei săptămâni este Dan Diamond (@ddiamond) pentru un "suculent" exemplu despre cum o mică neînțelegere se poate transforma într-o factură de spital puternică:

Când asistența medicală nu merge bine ??? un exemplu suculent: pic.twitter.com/WYmPu4XCjO

– Dan Diamond (@ddiamond) 3 aprilie 2014

https://twitter.com/ddiamond/status/451726075052433408/photo/1

Vrem sa auzim de la tine. Nominalizați tweet-urile dvs. preferate trimițând un e-mail la [email protected] sau utilizând hashtagul #MPTtweets.

Câștigători anteriori:

Un spray pentru a ține monștrii departe

Manichiură de zi cu meci

Rolling Stones la rinichi

Cum rulează FDA Commish

Knock-Em-Out Collins

Bine ați venit la o altă ediție a Tweet-ului săptămânii MedPage Today! În fiecare vineri, echipa editorială evidențiază contribuția noastră preferată de 140 de caractere din sfera sănătății.

Câștigătorul acestei săptămâni este Qikipedia (@qikipedia) pentru că a împărtășit fotografia unui spray anti-monstru distribuit de un farmacist din Dakota de Nord pentru a îndepărta lucrurile înfricoșătoare de sub paturi. Sfat pentru pălărie către David Juurlink, MD, PhD (@DavidJuurlink).

Un chimist din Dakota de Nord a prescris spray anti-monstru pentru o fetiță care nu putea dormi ?? pic.twitter.com/WtPWiQeLzl

– The QI Elves (@qikipedia) 25 martie 2014

https://twitter.com/qikipedia/status/448439442022215680/photo/1

Vrem sa auzim de la tine. Nominalizați tweet-urile dvs. preferate trimițând un e-mail la [email protected] sau utilizând hashtagul #MPTtweets.

Câștigători anteriori:

Manichiură de zi cu meci

Rolling Stones la rinichi

Cum rulează FDA Commish

Knock-Em-Out Collins

Bine ați venit la o altă ediție a Tweet-ului săptămânii MedPage Today! În fiecare vineri, echipa editorială evidențiază contribuția noastră preferată de 140 de caractere din sfera sănătății.

Câștigătorul săptămânii este Niall Brennan (@N_Brennan), un analist de date CMS care îi provoacă pe asigurători să urmeze urmele angajatorului său prin publicarea datelor salariale ale medicului lor.

acum, când există date despre Medicare MD, cine mai vrea să se alăture partidului? ce zici tu @myUHC @Aetna @Cigna @WellPoint @HealthCostInst

– Niall Brennan (@N_Brennan) 9 aprilie 2014